در سفر دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و هیئت همراه از مرکز حمایت از ایدههای برتر دانشگاه شیراز باهدف ایجاد مرکز ارائه خدمات فنی و مهندسی بازدید شد.
نقش پیشرشد گروه حمایت از ایدههای برتر در زیستبوم کسبوکار دانشجویی
دکتر محمد فارسی، رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان دانشگاه سیراز در حاشیه این مراسم توضیح داد: طرح زیستبوم کسبوکار دانشجویی دانشگاه شیراز با ایجاد بستر تولید و عرضه محصولات و خدمات دانشجویی و بسترسازی تشکیل هستههای فناور و نوآور از میان انجمنهای علمی، زمینه رشد و شکوفایی استعدادها و توانایی دانشجویان را مهیا خواهد کرد.
وی افزود: در حلقه کارآفرینی و نوآوری طرح زیستبوم کسبوکار دانشجویی، گروه حمایت از ایدههای برتر نقش پیشرشد داشته و حمایت از ایدههای دانشجویان و بسترسازی تشکیل هستههای دانشجویی و ارائه خدمات مشاوره پایه و علمی-تخصصی در حوزه ایده را بر عهده دارد.
دکتر فارسی ادامه داد: باتوجه به نگاه مهارتآموزی و توانمندسازی در دانشگاه شیراز لازم است فضاهای کارگاهی موجود در مرکز حمایت از ایدههای برتر گسترش یافته و در زمینهی فعالکردن هاب خدمات فنی و مهندسی در زیستبوم کسبوکار دانشجویی استفاده شود.
به گفته وی، در هاب خدمات زیستبوم کسبوکار دانشجویی، دانشجویان دارای مهارتهای فنی و مهندسی به ارائه خدمات به جامعه دانشگاهی و عموم مردم خواهند پرداخت.
دکتر حامد تقوایی، معاون فرهنگی،اجتماعی دانشگاه شیراز نیز با بیان اینکه دانشگاه شیراز یک جامعه بیستهزار نفری است که نیازمندیهای فنی مهندسی متنوعی دارد، گفت: دانشجویان ما در دانشگاه شیراز مهارت برطرفکردن آنها را دارند و میتوانند در هاب آموزش زیستبوم این مهارت را کسب کنند و مراکز خدماتی تخصصی را شکل خواهند داد.
وی ادامه داد: بهعنوان مثال تعمیر تلفن همراه یا کامپیوتر برای دانشگاهیان بازار بزرگی است. این فرصت ارزشمند و این جامعه آماری بزرگ را باید به بهترین شکل استفاده کنیم و در مراحل بعد به کل مردم شهر گسترش دهیم.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز اظهار کرد: متاسفانه بهدلیل سرمایهگذاری نکردن روی مهارتآموزی و ایجاد فضای کسبوکار مناسب در دانشگاهها، بخشی از دانشجویان در پاسخ به حس استقلالطلبی مالی و کسب درآمد برای رفع نیازهای مالی، بهعنوان نیروی غیرمتخصص در مغازهها که اشتغال در آنها نیاز به تخصص خاصی ندارد، مانند کافه و رستوران مشغول به کار هستند جدا از عدم ارتباط این مشاغل با زمینهی تخصصی دانشجویان، نقش کمرنگ آنها در تقویت مهارتهای عمومی و حضور در محیط پر آسیب گاهاً موجب مشکلات فرهنگی و اجتماعی شده است.
وی ادامه داد: به همین دلیل تدوین و اجرای یک برنامه کسبوکار مناسب و ایجاد بستر آموزش مهارت و ارائه خدمات زیرنظر مستقیم دانشگاه بهعنوان یک نهاد فرهنگی آموزشی با در نظر گرفتن شرایط تحصیلی و مالی دانشجویان و با نگاه تربیتی میتواند مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه را کاهش داده و زمینه کسب درآمد و استقلال، توانمندسازی و تقویت مهارت های عمومی و شور و نشاط در محیط فرهنگی را مهیا کند.
دکتر تقوایی توضیح داد: هاب خدمات زیستبوم شامل حوزههای متنوع خدماتی، بخش شناسایی نیازهای بازار، مدیریت منابع انسانی، بازاریابی و دریافت سفارش است.
وی ادامه داد: باتوجه به تخصص دانشجویان در رشتههای مختلف، حوزههای خدماتی متنوعی را میتوان ایجاد کرد، مثلا خانه گردشگری و توریسم، خانه خدمات فنی و مهندسی، خانه طراحی و نقشه کشی از طراحی فضای سبز و دکوراسیون گرفته تا نقشه کشی صنعتی، دارالترجمه و ویراستاری، مرکز مشاوره حقوقی و خانه هنر و رسانه شامل مراکز عکس و فیلم و طراحی گرافیک.
معاون فرهنگی دانشگاه شیراز گفت: بهتدریج باید این مراکز را ایجاد کنیم و مرکز حمایت از ایدههای برتر در دانشکده مهندسی شماره دو محل مناسبی برای ایجاد مرکز ارائه خدمات فنی و مهندسی است و امروز از این نظر این بازدید به همراه معاون محترم وزیر تدارک دیده شد.